درسنامه تفسیری

دوره: برنامه‌ی VIP آقای ای جی هوگ / فصل: فاجعه / درس 4

برنامه‌ی VIP آقای ای جی هوگ

122 فصل | 572 درس

درسنامه تفسیری

توضیح مختصر

در این درس آقای ای جی هوگ در رابطه با مطالب درسنامه اصلی توضیحات بیشتری را ارائه می‌دهد.

  • زمان مطالعه 0 دقیقه
  • سطح متوسط

دانلود اپلیکیشن «زبانشناس»

این درس را می‌توانید به بهترین شکل و با امکانات عالی در اپلیکیشن «زبانشناس» بخوانید

دانلود اپلیکیشن «زبانشناس»

فایل صوتی

برای دسترسی به این محتوا بایستی اپلیکیشن زبانشناس را نصب کنید.

ترجمه‌ی درس

فاجعه - درس تفسیر

سلام و خوش آمدید به تفسیر درس این ماه. فاجعه، بلا— درباره‌ی چه چیزی صحبت می‌کنیم؟

فاجعه‌ها، بلاها، تقریباً یک معنا را دارند. این‌ها رویدادهای بزرگ و ناگهانی هستند، معمولاً منفی و به‌طور بالقوه خطرناک هستند.

برای مثال، بلایای طبیعی— زلزله، سیل؛ بلایای شخصیِ بیشتر مانند آتش‌سوزی یا تصادف‌ها، مثال‌هایی از این دست. یا، البته، درباره‌ی بلایای مالی مانند سقوط بازار سهام، سقوط ارز، و چیزهایی از این دست هم بحث کرده‌ایم.

بزرگ‌ترین خطر برای شما و خانواده‌ی شما، یا برای هرکسی در هنگام بلا، در هنگام فاجعه، فلج‌شدگی است. فلج‌شدگی یعنی نمی‌توانید حرکت کنید، درسته؟ معنای لغوی و مستقیم فلج‌شدگی همین است. نمی‌توانید بدنتان را از نظر فیزیکی حرکت دهید.

اما، معنای تردید، توانایی انجام هیچ کاری، یا کاری نکردن را هم دارد. و بزرگ‌ترین خطر در هر نوع فاجعه‌ای آشفته، شوکه و غافل‌گیر شدن، و بنابراین هیچ کاری انجام ندادن است.

اگر به رویدادهای مختلف و فجایع متفاوتی که رخ داده‌است نگاه کنید، افراد زیادی را می‌بینید که رنج برده‌اند یا فوت کرده‌اند. البته، گاهی هیچ کاری نمی‌توانید انجام دهید. این حقیقت زندگی است.

اما اغلب بسیاری از مردم می‌میرند یا رنج می‌برند، فقط به این دلیل که هیچ کاری انجام نمی‌دهند. خشکشان می‌زند. نمی‌توانند تصمیم بگیرند؛ هیچ کاری نمی‌کنند. برای مثال، وقتی به جنایات نگاه می‌کنیم، خیلی وقت‌ها، مثلاً جنایات خشونت‌آمیز، تیراندازی‌های جمعی، که یک یا چند نفر وارد ساختمان می‌شوند و شروع به تیراندازی به مردم می‌کنند.

بعضی از این حوادث، این موقعیت‌ها، فیلم دارند. می‌توانیم فیلم‌ها را تماشا کنیم تا ببینیم چه اتفاقی افتاده‌است. و وقتی مثلاً ویدیوهایی درباره‌ی این نوع تیراندازی‌های جمعی می‌بینید، آنچه شگفت‌انگیز است این است که چگونه خیلی از مردم هیچ کاری انجام نمی‌دهند؛ که چگونه چندین نفر فقط خشکشان می‌زند.

حرکت نمی‌کنند، فرار نمی‌کنند، کاری نمی‌کنند. فقط در یک مکان گیر می‌کنند. اساساً منتظر مرگ هستند. منتظر مرگ هستند، به‌جای اینکه تا آنجا که می‌توانند سریع بدوند تا بتوانند بیرون بروند و فرار کنند، که انجام آن کار هوشمندانه‌ای به نظر می‌رسد و کار هوشمندانه‌ای هست. با این حال، اکثر مردم فقط خشکشان می‌زند. فقط می‌ایستند و کاری نمی‌کنند.

در بلایای طبیعی هم دیده‌ایم، با اینکه به مردم گفته می‌شود آنجا را ترک کنند، خارج شوند، و از منطقه بیرون بروند، فقط گیر می‌کنند. مثل اینکه نمی‌توانند تفکرشان را با شگفتی و شوک ناگهانی اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، تنظیم کنند. پس فقط در یک مکان می‌مانند. و منتظر می‌مانند و می‌مانند، و امیدوارند کسی بیاید و کمک کند و کسی نمی‌آید.

پس این آشفتگی، این احساس آشفتگی، شوک، بلاتکلیفی، اینکه ندانید چه کار کنید و در نتیجه هیچ کاری نکنید، فلج‌شدگی؛ این خطر بزرگ است.

در هر نوع فاجعه‌ی ناگهانی، مهم نیست که جنایت باشد یا بلای طبیعی یا بلای مالی. فرقی نمی‌کند نوع کوچک‌تری باشد یا بزرگ‌تر.

حتی اگر مرگبار نباشد، ممکن است نمیرید، اما همچنان ممکن است رنج ببرید، ممکن است با هیچ کاری نکردن خیلی چیزها را از دست بدهید. پس هیچ کاری نکردن معمولاً بدترین کار در این شرایط است.

پس باید از نظر ذهنی آماده شوید. اولین کاری که باید انجام دهید— بیایید درباره‌ی کارهای خاصی که اکنون انجام می‌دهید صحبت کنیم. چگونه برای فجایع مختلف آماده می‌شوید؟

اولین چیز آمادگی ذهنی است. یعنی در واقع به احتمال وقوع انواع فجایع فکر می‌کنید. واقعاً فکر می‌کنید ممکن است این اتفاق بیفتد. ممکن است.

درباره‌ی بدترین موقعیت‌ها، اتفاقات وحشتناک، وقایع وحشتناک فکر می‌کنید و بعد فکر می‌کنید که من چه کار می‌کردم؟ چه کار هوشمندانه‌ای می‌توان انجام داد؟

پس باید قبل از وقوع این چیزها به آن‌ها فکر کنید. وقتی اتفاق می‌افتند خیلی تکان‌دهنده است و خیلی سریع اتفاق می‌افتد، تصمیم‌گیری دشوار است، مگر اینکه قبلاً کمی به آن فکر کرده باشید.

باز هم، مانند جنایات، خیلی از مردم هرگز مجبور به مقابله با جنایات، انواع جنایات خشونت‌آمیز، نخواهند شد. پس به آن فکر نمی‌کنند، «من به‌ش فکر نمی‌کنم.»

و بعد وقتی این اتفاق می‌افتد آن‌قدر شوکه می‌شوند که هیچ کاری نمی‌کنند و فقط قربانی می‌شوند. چون قبلاً هرگز به آن فکر نکرده بودند. هرگز فکر نمی‌کردند که چه کار کنم؟ در چنین شرایطی چه کاری می‌کنم؟

پس این اولین چیز است، که باید فقط تمرینات ذهنی داشته باشید، انواع موقعیت‌های متداول را از نظر ذهنی تمرین کنید. برای مثال، شرایط جنایی، شاید شخصی در خیابان به شما حمله کند. شاید کسی سعی کند به خانه‌ی شما نفوذ کند، این یک مورد رایج دیگر است.

باید به این موضوع فکر کنید، چگونه با آن کنار می‌آیید؟ در آن شرایط چه می‌کنید؟ چه کار هوشمندانه‌ای می‌توان انجام داد؟ شاید چند مقاله بخوانید، چند فیلم درباره‌ی این موضوع‌ها تماشا کنید. مردم در این مواقع انجام چه کارهایی را توصیه می‌کنند؟

بلایای طبیعی، این یکی دیگر است. در واقع، این چیزی است که من خودم باید درباره‌ی آن فکر کنم، چون بیشتر در ژاپن زندگی می‌کنم و زلزله‌های زیادی در ژاپن رخ می‌دهد. و احتمالاً ما آمادگی برخورد با زلزله را نداریم.

پس باید به این فکر کنم که اگر زلزله‌ای رخ دهد، چه؟ در زلزله شاید برق نباشد، شاید به‌مدت طولانی آبی نباشد؛ مثلاً یک هفته یا دو هفته. فقط می‌نشینید و کاری نمی‌کنید؟ آیا سعی می‌کنید فرار کنید و به‌جای دیگری بروید؟

شاید لازم باشد مقداری آب و غذا ذخیره کنید. بیشترِ افرادِ آمادگی برای بلایا، کارشناسان، توصیه می‌کنند که ذخیره‌ی آب چندین روزه، حتی تا یک هفته، در خانه‌تان بطری کنید و داشته باشید، مثلاً آب معدنی برای یک هفته‌ی کامل و همچنین غذای کافی برای یک هفته‌ی کامل زنده ماندن.

همین‌طور برای چیز ساده‌ای مانند آتش در خانه‌تان، آیا کپسول آتش‌نشانی دارید؟ اگر در آشپزخانه‌تان آتش‌سوزی شود چه می‌کنید؟ اگر شب در خانه‌تان آتش‌سوزی شود، از خواب بیدار شوید و ناگهان آتش‌سوزی باشد، چه می‌کنید؟

و سپس به چیزهایی مانند بلایای مالی فکر کنید. اگر دلار یا ارز شما سقوط کرد، ناگهان ارزش چندانی نداشت یا تقریباً هیچ ارزشی نداشت، چه؟ اگر بازار سهام سقوط بزرگی داشته باشد چه؟

اگر یک سقوط اقتصادی بزرگ رخ دهد چه؟ چگونه با آن برخورد می‌کنید؟ اولین کارهایی که باید انجام دهید چه خواهد بود؟ در کوتاه‌مدت چگونه با آن برخورد خواهید کرد؟

هیچ پاسخ درستی برای این‌ها وجود ندارد. نکته این است که درباره‌ی آن فکر کنید، درباره‌ی امکانات فکر کنید، درباره‌ی راه‌حل‌های ممکن، راه‌های ممکن برای بیرون آمدن و زنده ماندن فکر کنید.

قطعاً در ذهن شما این احتمال واقعی است. این آمادگی می‌تواند خیلی به شما کمک کند چون در این صورت اگر اتفاقی بیفتد، حتی اگر آن‌طور که شما تصور می‌کردید نباشد، باز هم اگر نوعی فاجعه اتفاق بیفتد، از نظر ذهنی آمادگی بیشتری خواهید داشت، احتمال فلج شدنتان، خشک شدنتان و هیچ کاری نکردنتان کمتر است. احتمال اینکه تصمیم بگیرید و عمل کنید بیشتر است.

کار بعدی که بعد از گذراندن این امکانات مختلف باید انجام دهید— اوه راستی، قبل از اینکه جلو بروم، یک دسته‌ی دیگر؛ توصیه می‌کنم به بلاهای رابطه هم فکر کنید.

فاجعه در رابطه چیست؟ به عبارت دیگر، اگر فردا دوستتان از شما جدا شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ چه کار خواهید کرد؟ چگونه از پس آن برمی‌آیید؟ چگونه بهبود می‌یابید؟ چگونه آن را فراموش می‌کنید؟ در زندگی‌تان چه می‌کنید؟ چه تصمیماتی می‌گیرید؟

چون خیلی از مردم وقتی این اتفاق می‌افتد، فرو می‌ریزند. کاملاً افسرده می‌شوند. تمام زندگی‌شان فرو می‌ریزد. کل زندگی‌تان برای مدتی نابود می‌شود. شما این را نمی‌خواهید.

در ارتش، من در درس‌های قبلی در این باره صحبت کرده‌ام، اما ایده‌ای از چیزی به‌نام حلقه‌ی اودا وجود دارد. کمی عامیانه یا اصطلاحی است. Ooda مخفف مشاهده، سازگاری، تصمیم‌گیری و عمل است.

اساساً فرایند تصمیم‌گیری در شرایط استرس‌زا است. اتفاقی می‌افتد، و چگونه اقدام می‌کنید؟ واکنش شما چگونه است؟ برای واکنش و غلبه بر مشکل چه باید کنید؟

  1. ابتدا باید مشاهده کنید. باید ببینید چه اتفاقی می‌افتد. باید ببینید و بفهمید چه اتفاقی می‌افتد.

  2. بعد سازگار می‌شوید، سازگاری یعنی باید معنای آن را دریابید. معنی این چیست؟ خب، باید کل وضعیت را بفهمید و آن را درک کنید.

پس اول آن را مشاهده می‌کنید. می‌بینید چه اتفاقی می‌افتد. بعد، سازگار می‌شوید، یعنی آن را درک می‌کنید.

  1. بعد تصمیم بگیرید، سپس باید تصمیم بگیرید. چه کار می‌کنید؟ چه کاری باید بکنید؟ اقدامات احتمالی که می‌توانید انجام دهید چیستند؟ بعد باید یکی را انتخاب کنید. باید تصمیم بگیرید.

  2. سپس در نهایت عمل می‌کنید.

این فرایند خیلی ساده‌ای است و شما این کار را دوباره و دوباره انجام می‌دهید.

نکته‌ای که هم نظامیان درباره‌اش صحبت می‌کنند و هم افراد دیگر، این است که شما باید این روند، این فرایند چهار مرحله‌ای را با سرعت هرچه بیشتر انجام دهید.

در شرایط اضطراری، در شرایط بسیار استرس‌زا، در فجایع یا بلایا، هرچه سریع‌تر بتوانید این چهار مرحله را انجام دهید، احتمال زنده ماندن و موفق شدن شما بیشتر است. این در تجارت هم کار می‌کند، راستی، این فقط برای بلایا نیست. اما به‌خصوص در شرایط اضطراری صدق می‌کند.

و حالا می‌فهمیم چرا مردم خشکشان می‌زند، چون اول از همه، مشاهده کردن. بعضی افراد حتی نمی‌دانند چه اتفاقی دارد می‌افتد، زمان زیادی طول می‌کشد تا بفهمند که شرایط تغییر کرده‌است.

دوباره، من به موقعیت‌هایی اشاره کردم که شاید جنایتکاران با اسلحه یا تروریست‌ها وارد شوند و شروع به فریاد زدن و تیراندازی به مردم کنند و خیلی از مردم خشکشان می‌زند. خیلی از مردم حتی نمی‌دانند چه اتفاقی دارد می‌افتد. خیلی، چندین دقیقه، طول می‌کشد، تا حتی بفهمند که در خطر هستند، حتی بفهمند که این یک حمله‌ی تروریستی است. در چنین شرایطی، دقیقه‌ها خیلی خیلی طولانی هستند، زیادی طولانی هستند.

و سپس سازگاری کنید تا معنای آن را درک کنید. پس مشاهده، دیدن آنچه در حال رخ دادن است، چون خیلی از مردم سرشان در موبایل‌هایشان است. حتی از خطر آگاه نیستند و آن افراد اسلحه‌ها را بیرون می‌آورند و شروع به تیراندازی می‌کنند. سازگاری برای درک معنا، آن‌ها معنا را درک نمی‌کنند. گیج شده‌اند.

نمی‌فهمند که خطر بزرگی وجود دارد و بعد تصمیم بگیرند. تصمیم نمی‌گیرند. تصمیمی نمی‌گیرند. فرار کنم؟ بی‌حرکت بمانم؟ با آن‌ها بجنگم؟ خشکشان می‌زند و کاری نمی‌کنند. نمی‌توانند تصمیمی بگیرند و بنابراین هرگز عمل نمی‌کنند.

یا گاهی اوقات تصمیم می‌گیرند و عمل می‌کنند اما این کارها خیلی طول می‌کشد. بیش از حد منتظر می‌مانند.

پس باید این روند را در سریع‌ترین زمان ممکن تسریع کنید. می‌بینید چه اتفاقی می‌افتد، سریع آن را درک می‌کنید، سریع تصمیم می‌گیرید و عمل می‌کنید. در مواقع اضطراری، در بلایا، اغلب سرعت مهم‌تر از انتخاب درست و دقیق است. در شرایط اضطراری سریع، اغلب زمانی برای یافتن بهترین راه‌حل وجود ندارد.

اغلب یک تصمیم میانه بهتر از هیچ تصمیم است، سریع عمل کردن اغلب بهتر است، معمولاً بهتر از انجام ندادن هیچ کاری است. پس باید خودتان را برای اقدام، تصمیم‌گیری و اقدام سریع آموزش دهید.

درباره‌ی تفکر ذهنی درباره‌ی آن صحبت کردیم. گام بعدی تمرین ذهنی و حتی فیزیکی است. این یعنی تمرین، تمرین برای این شرایط.

پس اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل یا گردباد یا چیزهایی از این قبیل وجود دارد، باید واقعاً تمرین کنید. درباره‌ی این نوع فاجعه فکر کنید و واقعاً آماده شوید و تمرین کنید.

پس اگر در منطقه‌ی زلزله‌خیز زندگی می‌کنید، همان‌طور که گفتم، توصیه‌ها را بخوانید. چه کاری باید بکنید؟ شاید بهتر است بیرون بروید و آب معدنی کافی برای یک هفته تهیه کنید و غذاهای خشکی بخرید که می‌توانند به شما کمک کنند حداقل یک هفته زنده بمانید، یک هفته غذای خشک که بتوانید به‌مدت طولانی نگه دارید و مثلاً آب کافی برای یک هفته.

و سپس ممکن است حتی بخواهید تمرین کنید. ممکن است تمرین کنید، تصور کنید زلزله رخ داده‌است، چه کار کنم؟ شاید این کار را با خانواده‌تان انجام دهید، ما زیر میز قرار خواهیم گرفت یا هر کاری که باید انجام دهید، می‌توانید این کار را انجام دهید و تمرین کنید.

درست مثل مدرسه، به یاد دارید؟ قبلاً تمرینات آتش‌نشانی داشتیم. یادم می‌آید که در مدرسه‌ام یک مانور آتش‌نشانی داشتیم. تمرین می‌کردیم، وای، مدرسه آتش گرفته، بیایید وانمود کنیم که آتش‌سوزی شده، پس همه‌ی بچه‌ها باید صف بکشند و بعد بیرون می‌رفتیم تا از ساختمان خارج شویم تا ایمن باشیم.

این ایده‌ی خوبی است، برای فاجعه آماده می‌شوید. پس اگر یک آتش‌سوزی واقعی وجود داشت، همه‌ی بچه‌ها و معلم‌ها آماده بودند و دقیقاً می‌دانستند چه کار کنند. همه صف می‌کشند و سریع از ساختمان خارج می‌شدند و در امان می‌ماندند. پس این تمرین است، تکرار و تمرین است.

این به‌خصوص برای دفاع شخصی صدق می‌کند، دفاع در برابر فعالیت‌های جنایتکارانه، مورد حمله‌ی افراد قرار گرفتن. مسلماً نمی‌خواهید این اتفاقِ کاملاً غافل‌گیرکننده برای شما رخ دهد. نباید فقط امیدوار باشید که هرگز اتفاق نیفتد.

باید تمرین انجام دهید. مجبور نیستید به یک مرد یا زن فوق‌العاده قوی تبدیل شوید. اما باید حداقل چند دفاع شخصی خیلی اساسی را یاد بگیرید، اساساً نحوه‌ی مبارزه و دفاع از خودتان.

حتی مهم‌تر از بخش مبارزه این است که درباره‌ی نحوه‌ی مشاهده‌ی موقعیت‌های خطرناک و اجتناب از آن‌ها بیشتر بیاموزید. من فکر می‌کنم برای اکثر مردم این مهم‌ترین چیز است، برای اینکه آگاه باشید.

برای مثال، هنگامی که در شهری هستید، وقتی که سرتان توی موبایلتان است راه نمی‌روید، چون یک هدف آسان می‌شوید. در عوض، چشمانتان بالا است، به اطرافتان نگاه می‌کنید، به‌دنبال افرادی هستید که شاید کمی خطرناک به نظر برسند.

می‌دانید، مراقب هستید که از موقعیت‌های خاصی اجتناب کنید، مثلاً شاید شب از قدم زدن در خیابان‌های تاریک یا پارکینگ‌های تاریک خودداری کنید. شاید چند ابزار اولیه برای ایمنی را در اختیار داشته باشید.

مثلاً داشتن یک چراغ‌قوه‌ی کوچک ایده‌ی خوبی است، یک چراغ‌قوه‌ی قوی که بتوانید شب‌ها همراهِ خودتان داشته باشید. پس اگر به بیرون و به‌سمت ماشینتان می‌روید یا از ایستگاه قطار به خانه می‌روید، می‌توانید چراغ‌قوه را روشن کنید و مناطق تاریک روشن شوند، و ببینید آیا کسی آنجا ایستاده یا نه.

چیزهای ساده‌ای مانند این، فقط انجام آن را تمرین کنید.

همچنین، ممکن است بخواهید یک برنامه‌ی فرار سریع داشته باشید. خیلی از افرادی که درباره‌ی بقا و زنده ماندن از بلایای طبیعی و فجایع صحبت می‌کنند، توصیه می‌کنند به‌جای نشستن و امید داشتن برای کمک، هر چه سریع‌تر از محل خارج شوید.

پس اگر برنامه‌ی شما این است، شاید لازم باشد یک کیف را از قبل پر و آماده‌ی حرکت کنید. شاید در کیفْ آب، یک فیلتر آب، شاید یک چراغ‌قوه با مقداری نور، مقداری غذای خشک، لباس کافی برای خشک و گرم نگه داشتن شما و نقشه باشد.

باید بدانید کجا می‌روید؟ چگونه بیرون خواهید رفت؟ اگر در یک شهر هستید، چگونه سریع از شهر خارج می‌شوید و به منطقه‌ی امن‌تری می روید؟ اگر برنامه‌ی شما این است، باید آن را بدانید و کمی آن را تمرین کنید. تمرین ذهنی، حداقل ذهنی آن را تمرین کنید.

و همین‌طور از نظر مالی، با اینکه همه‌ی ما می خواهیم امیدوار باشیم که فاجعه‌ی مالی رخ ندهد، خوب است که درباره‌ی آن فکر کنیم. اگر این اتفاق افتاد چه؟ اگر آن اتفاق افتاد چه؟ درباره‌ی بلاهای احتمالی فکر کنید و اینکه چگونه می‌توانید از خودتان در برابر هر یک از آن‌ها محافظت کنید؟

و این معمولاً کافی است. فقط با انجام این مراحل از خیلی از افراد کلی جلوتر خواهید بود.

مشکل این است که بیشترِ مردم نمی‌خواهند درباره‌ی اتفاقات وحشتناک فکر کنند. فقط آن را از ذهنشان دور می‌کنند تا از آن اجتناب کنند، چون فکر کردن به آن خوشایند نیست و ترسناک است.

پس بیشترِ مردم می‌گویند، اوه، من نمی‌خواهم به آن فکر کنم، نمی‌خواهم به آن فکر کنم. که تا وقتی خوش‌شانس باشید خوب است. اما اگر بدشانس باشید، در دردسر بزرگی هستید.

حالا خبر خوب این است که نیازی نیست همیشه در ترس زندگی کنید. نیازی نیست که دائماً از این اتفاقات وحشتناک بترسید.

فکر می‌کنم مانور آتش‌نشانی در مدرسه مثال خوبی است. یادم هست که وقتی در مدرسه بزرگ می‌شدم، مانور آتش‌نشانی انجام می‌دادیم. آن‌ها را هر ماه انجام می‌دادیم و فقط حدود ۲۰ دقیقه، شاید ۱۵ دقیقه طول می‌کشید، واقعاً کوتاه بود.

چیز خاصی نبود. هیچ ترسی در کار نبود، فقط به‌طور خیلی آرامی انجام می‌شد. زنگ خطر به صدا در می‌آمد. همه‌مان بلند می‌شدیم، بیرون می‌رفتیم. و این در واقع آمادگی خوبی است، چون وقتی این‌طور آماده می‌شوید و آن را تمرین می‌کنید، شاید اولین بار ندانید چه اتفاقی می‌افتد، مضطرب شوید.

اما بعد از مدتی تقریباً کسل‌کننده می‌شود. بچه بودیم و می‌گفتیم وای یک مانور آتش‌نشانی دیگر، خیلی خب. بلند شوید، بیرون بروید— اما این خوب است، چون ما خودمان را برای انجام این کار آموزش می‌دهیم. پس اگر واقعاً آتش‌سوزی می‌شد نمی‌ترسیدیم چون آن را بارها تمرین کرده بودیم. می‌توانستیم آرام باشیم و کاری را که همیشه در حین تمرین آتش‌نشانی انجام می‌دادیم انجام دهیم.

و این همان طرز تفکری است که باید برای همه‌ی این نوع بلاها داشته باشید. این‌طور نباشید که، خدای من، اگر کسی به من حمله کند چه؟ اگر زلزله بیاید چه؟ نیازی نیست این‌طور بترسید.

در واقع، با آماده شدن، آرامش بیشتری پیدا می‌کنید چون، اگر زلزله رخ دهد، من می‌دانم که این کار را می‌کنم، این و این و خوب خواهیم بود.

اگر کسی سعی کند وارد خانه‌ی من شود، من این کار را می‌کنم، این و این و مشکلی نخواهد بود.

واقعاً احساس آرامش بیشتری خواهید کرد، چون می‌دانید که برای بلاها و برای فجایع احتمالی آماده شده‌اید، چون آن‌ها واقعاً اتفاق می‌افتند. اخبار مربوط به آن‌ها را در تلویزیون می‌بینید.

رایج نیستند. به همین دلیل فراموش کردنشان آسان است. اما از طرف دیگر، تأثیرات منفی می‌تواند وحشتناک باشد، می‌تواند زندگی شما و خانواده‌تان را به‌طور کامل نابود کند و بنابراین، ارزش آن را دارد که کمی فکر کنید و کمی خودتان را برای فجایع آماده کنید. با این کار احساس آرامش و اطمینان بیشتری خواهید داشت.

این کاری است که من از شما می‌خواهم این ماه انجام دهید. از شما می‌خواهم که این فجایع و بلاهای مختلف را بررسی کنید و فقط آنچه را که گفتم انجام دهید. اول فقط به آن‌ها فکر کنید. به تصمیمات احتمالی که می‌توانید بگیرید فکر کنید.

شاید درباره‌ی آن‌هایی که در منطقه‌ی شما یا در خانه یا شهر شما ممکن هستند تحقیق کنید. و سپس فقط تمرین کنید، کمی تمرین کنید. کمی خودتان را آماده کنید و تمرین کنید تا احساس آرامش کنید و بدانید در آن شرایط چه خواهید کرد.

پس تا پایان این ماه، شما باید از نظر روحی و جسمی برای هر یک از این بلاهای بزرگ رایج آماده باشید و نسبت به آن احساس آرامش بیشتری کنید. باید احساس آرامش و اعتماد به نفس داشته باشید چون برخلاف اکثر افراد، برای فاجعه آماده هستید، برای این بلاهای مختلف آماده شده‌اید و مشکلی نخواهید داشت.

خیلی خب، دفعه‌ی بعد با شما صحبت خواهم کرد.

فعلاً خداحافظ.

متن انگلیسی درس

Catastrophe – Commentary

Hello and welcome to the commentary for this month’s lesson. Catastrophe, disaster— what are we talking about?

What are— catastrophes, disasters, kind of the same meaning. These are sudden big events and typically they are negative, potentially dangerous.

For example, natural disasters— earthquakes, floods; more personal disasters like a fire or accidents, things like that. Or, of course, we’ve also discussed financial disasters like stock market crash, currency crash, that kind of thing.

The biggest danger to you, to your family, to anyone during a disaster, during a catastrophe is paralysis. Paralysis means you can’t move, right? That’s what the literal, direct meaning of paralysis is. You can’t physically move your body.

But, it also has the idea of indecisiveness, of being unable to make a decision, of just doing nothing. And that is the biggest danger in any kind of catastrophe is being overwhelmed and shocked and surprised and therefore, doing nothing.

If you look at different events, different catastrophes that have happened and you see a lot of the people who suffered or who died. Of course, sometimes there’s nothing you can do. That’s just the truth of life.

But often many people die or suffer, simply because they do nothing. They freeze. They can’t make decisions; they just do nothing. For example, when we look at crimes, a lot of times, violent crimes, mass shootings, for example, where one or more people come into a building and they just start shooting people.

Some of these incidents, these situations have video. We can watch videos to see what happened. And what’s amazing when you see videos about these kind of mass shootings, for example, is how many people do nothing; how many people just freeze.

They don’t move, they don’t run, they don’t do anything. They just stay stuck in one place. They just wait to die, basically. They wait to die, instead of running as fast as they can to get out and escape, which seems like the smart thing to do and it is a smart thing to do. Yet most people just freeze. They just stop and don’t do anything.

We’ve seen in natural disasters too where even though people are told to leave, to evacuate, to get out of the area, they’ll just stay stuck. It’s like they can’t adjust their thinking to the sudden surprise and shock of what’s happening. So they just stay in one place. And they wait and wait, hoping someone will come and help and no one comes.

So this overwhelm, this feeling overwhelmed, the shock, the indecisiveness, not knowing what to do and therefore doing nothing, the paralysis; that is the big danger.

In any kind of sudden catastrophe, it doesn’t matter if it’s a crime or a natural disaster or a financial disaster. It doesn’t matter if it’s kind of a smaller one or a bigger one.

Even if it’s not deadly, you might not die, but you could still suffer, you could still lose a lot by doing nothing. So doing nothing is usually the very worst thing in these situations.

So, you’ve got to prepare mentally. The first thing you gotta do— Let’s talk about specific things you do now. How do you prepare for different catastrophes?

The first thing is mental preparation. That means that you actually think about the possibility of various kinds of catastrophes. You actually think that it could happen. It’s possible.

So you think about these worst case scenarios, these terrible happenings, these terrible events and then you think about, what would I do? What would be the smart thing to do?

So you want to think about these things before they happen. When they happen it’s so shocking and happens so fast, it’s hard to make decisions, unless you’ve already thought about it a little bit.

Again, like with crimes, too many people will never have to deal with some kind of crime, some kind of violent crime. So they just don’t think about it, “Oh I’m not gonna think about it.”

And then when it happens they’re so shocked they do nothing and they just become a victim. Because they never thought about it before. They never thought, what would I do? What would I do in this kind of situation?

So that’s the first thing is you need to just mentally rehearse, mentally practice the common types of situations. For example, criminal situations, maybe someone on the street coming up attacking you. Maybe someone trying to break into your house, that’s another more common one.

You should think about this, how would you handle it? What would you do in those situations? What would be the smart thing to do? Maybe read some articles, watch some videos about these topics. What do people recommend that you do in these situations?

Natural disasters, that’s another one. In fact, that’s one I personally need to think about, living in Japan a lot of the time and there are a lot of earthquakes in Japan. And probably we are not prepared to deal with an earthquake.

So I need to think about, oh, what if there was an earthquake? In an earthquake maybe there’s no power, maybe there’s no water for a long time; a week, two weeks. Would you just sit and do nothing? Would you try to get away and go somewhere else?

Maybe you need to have some food and water stored. Most disaster preparation people, experts, recommend that you have several days, even up to a week of water supply in your house bottled, like bottled water for a full week and also enough food to live on for a full week.

Same for something simple like a fire in your house, do you have a fire extinguisher? What would you do if there was a fire in your kitchen? What would you do if there was a fire in your house at night and you woke up and suddenly there’s a fire?

And then think about things like financial disasters. What if the dollar or your currency crashed, suddenly it was not worth much or was worth almost nothing? What if the stock market had a huge crash?

What if there was a big economic crash? How would you deal with it? What would be your first things to do? How would you deal with it in the short-term?

There’s not one right answer to these. The point is to think about it, to think about the possibilities, to think about the possible solutions, the possible ways to get out and survive.

Just so, in your mind, the possibility is real. This preparation can help you so much because then if something does happen, even if it’s not exactly what you imagined, still if some kind of catastrophe happens, you’ll be more mentally prepared, less likely to be paralyzed, less likely to freeze and do nothing. You’ll be more likely to make decisions and act.

The next thing you want to do after you go through these different possibilities— oh, another category by the way, before I go forward, one more category; I would recommend that you also think about relationship disasters.

What’s a relationship disaster? In other words, what if your girlfriend or boyfriend broke up with you tomorrow, just left you? What would you do? How would you handle it? How would you recover? How would you get over it? What would you do in your life? What decisions would you make?

Because a lot of people when this happens, they fall apart. They become completely depressed. Their whole life comes apart. Their whole life is destroyed for a while. You don’t want that.

In the military, I’ve talked about this in previous lessons, but there’s an idea of something called an Ooda loop. This is a kind of slang or jargon. Ooda stands for observe, orient, decide and act.

This is basically the decision-making process in a stressful situation. Something happens and how do you take action? How do you react? What do you need to do to react and overcome the problem?

  1. First you need to observe. You need to see what’s happening. You need to see and understand what is happening.

  2. Next orient, orient means you need to figure out the meaning. What’s the meaning of this? Well, you need to get the whole situation and understand it.

So, first you observe it. You see what’s happening. Next, you orient, means you understand it.

  1. Next decide, you have to then make a decision. What do you do? What should you do? What are the possible actions you could take? Then you have to pick one. You have to make a decision.

  2. Then finally you act.

This is the very simple process and you do this again and again and again and again and again.

The point is, the military guys talk about this and other people talk about this too, is that you need to make this process, this four step process as fast as possible.

In emergency situations, in highly stressful situations, in catastrophes or disasters, the faster you can do these four steps, the more likely you will survive, the more likely you will succeed. This also works in business, by the way, it’s not only for disasters. But it’s especially true in emergency situations.

And now we understand why people freeze, because first of all, observe. Some people don’t even realize what’s happening, they take a long time to figure out that the situation is changed.

I mentioned again those situations where maybe criminals run in with guns or terrorists and they start yelling and shooting people and a lot of the people just freeze. A lot of the people don’t even realize what’s happening. It takes them too long, several minutes to even understand that they’re in danger, to even understand that it’s a terrorist attack. In that kind of situation, minutes are very, very long, it’s too long.

And then orient, to understand the meaning of it. So the observing, seeing what’s happening, because a lot of people are on their phones. They’re not even aware of the danger and the guys pull out the guns start shooting. The orient to understand the meaning, they don’t understand the meaning. They’re confused.

They don’t understand there’s a big danger and then decide. They just don’t decide. They don’t make a decision. Do I run? Do I stay still? Do I fight them? They freeze and do nothing. They can’t make a decision and therefore they never act.

Or sometimes people do make decisions and act but they take too long. They wait too long.

So you want to speed this process up as fast as possible. So you see what’s happening, you understand it quickly, you make a fast decision and you act. In emergencies, in disasters, often speed is more important than making the right, exact best choice. In fast emergency situations, often there’s no time to figure out the very, very best solution.

Oftentimes a so-so decision is better than no decision, just acting quickly is often better, it’s usually better than doing nothing. So you gotta train yourself to act, to make decisions and act quickly.

So, we talked about mentally thinking about it. The next step would be mentally and even physically rehearsing. This means practicing, practicing for these situations.

So if you live in an area where there are natural disasters like earthquakes, or floods or tornados or things like that, then you should actually practice. Think about and actually prepare and practice for this kind of disaster.

So, if you live in an earthquake area well, like I said, read about the recommendations. What should you do? Maybe go out and get enough bottled water to survive for a week and buy some dried foods that also could help you live for at least a week, a week of dried food that you can keep for a long time and a week of water, for example.

And then you might even want to practice. You might practice like, oh, imagine there’s an earthquake, what would I do? Maybe you do it with your family, we’re going to get under the table or whatever you’re supposed to do, you could do that and practice it.

Just like in school, remember? We used to have fire drills. I can remember at my school we would have a fire drill. We would practice, oh, there’s a fire in the school, let’s pretend there’s a fire, so all the kids have to line up and then we would go outside to get out of the building to be safe.

That’s a good idea, just preparing for the disaster. So if there was a real fire then all the children and teachers were prepared and they would know exactly what to do. Everyone would line up and they’d quickly get out of the building and be safe. So that’s practicing, rehearsing or practicing.

This is especially true for self-defense, defense against criminal activities, being attacked by people. You don’t want this to happen totally by surprise to you. You don’t want to just hope it never happens.

You need to do some training. You don’t have to become a super tough guy or woman. But you should at least learn some very basic self-defense, basically how to fight and defend yourself a little bit.

Even more important than the fighting part is to learn more about how to see dangerous situations and avoid them. I think for most people that’s the most important thing, so you’re aware.

For example, when you’re in a city you’re not walking around looking at your cell phone, because you’re an easy target. Instead, your eyes are up, you’re looking around, you’re looking for people who maybe look a little dangerous.

You know, you’re careful to avoid certain situations, like say maybe at night avoid walking down dark streets or into dark parking lots. Maybe you have some basic tools for safety.

For example, like having a tiny little flashlight is a good idea, a strong one that you could carry with you at night. So, if you’re walking out to your car or walking home from the train station, you could actually just turn the flashlight on and shine it in the dark areas, see if somebody’s standing there.

Simple stuff like this, just practice doing it.

Also, you might want to have a quick escape plan. A lot of people who talk about survival and surviving natural disasters and catastrophes, recommend leaving, getting out of the area as fast as possible, instead of just sitting and hoping for help.

So, if that’s your plan then you would need to maybe have a bag already packed and ready to go. It would have water in it, maybe a water filter, would have maybe a flashlight with some lights, it would have some dried food in it, enough clothing to keep you dry and warm, and a map.

You’d have to know, where would you go? How would you get out? If you’re in a city, how would you get out of the city quickly and get to a safer area? If that’s your plan, you need to know it and practice it a little bit. Mentally practice it, at least mentally practice it.

And the same financially, even though again we all want to hope that there’s not a financial disaster, it’s good to think about it. What if this happened? What if that happened? Think about the possible disasters and how would you protect yourself against each of them?

And that’s usually enough. Just by doing those steps you will be far ahead of most people.

The problem is most people don’t want to think about terrible things happening. They just put it out of their mind to avoid it because it’s not fun to think about, it’s scary to think about.

So most people are like, oh, I don’t want to think about it, I don’t want to think about it. Which is fine as long as you’re lucky. But if you’re unlucky, then you’re in big trouble.

Now the good news is you don’t need to live in fear all the time. You don’t need to constantly be afraid of these terrible things happening.

I think the fire drill at school, it’s a good example. I can remember we did fire drills when I was growing up at my schools. We did them every month maybe and it only took about 20 minutes, maybe 15 minutes, it was really short.

It was no big deal. There was no fear involved, it was just kind of done in a very calm way. They would eh-eheh, the alarm would go. We would all stand up, we’d walk out. And that’s the good thing about preparation in fact, because when you prepare like that and you practice it, maybe the first time you don’t know what’s happening, you feel nervous.

But after a while it almost feels boring. As kids we were like, oh, another fire drill okay. Stand up, walk out— but that’s good, because we would train ourselves to do this. So if there was actually a fire we would not have been afraid because we’d practiced it so many times. We would have been calm and just done what we always did during the fire drill.

And that’s the kind of mentality you want to have for all these kinds of disasters. Not to be, oh my God, what if someone attacks me? What if there’s an earthquake? You don’t need to be afraid like that.

In fact, by preparing you actually become more relaxed about it because you know, well, if there’s an earthquake then I know I’ll do this, this and this and we’ll be fine.

If somebody tried to break into my house, I would do this, this and this and we’ll be okay.

You’ll feel much calmer actually, knowing you’re prepared for the disasters, prepared for possible catastrophes, because they do happen. You see on television on the news they happen.

They’re not common. That’s why it’s easy to forget about them. But on the other hand, the negative effects can be horrible, can completely destroy your life and the lives of your family and therefore, it’s worth doing a little bit of thinking and a little bit of preparation for catastrophes. You’ll feel more calm and confident by doing this.

So that’s what I want you to do this month. I want you to go through these different possible catastrophes, disasters and just do what I said. First just think about them. Think about the possible decisions you could make.

Maybe do some research about the ones that are possible in your area or in your home or your town. And then just practice, rehearse a little bit. Just prepare and practice a little bit so that you feel calm and you know what you would do in those situations.

So, by the end of this month, you should be mentally and physically prepared for any of these common big disasters and you should feel a lot calmer about that. You should feel calm and confident knowing that unlike most people you’re prepared for a catastrophe, you’re prepared for these different disasters and you’ll be fine.

All right, I will talk to you next time.

Bye for now.

مشارکت کنندگان در این صفحه

🖊 شما نیز می‌توانید برای مشارکت در ترجمه‌ی این صفحه یا اصلاح متن انگلیسی، به این لینک مراجعه بفرمایید.