سلام دوست گرامی
با چهارمین درس برای استفاده ی بهتر از نرم افزار زبانشناس در خدمت شما هستیم. در این درس به توضیح جعبه ی لایتنر تعاملی زبانشناس و نحوه ی کار با اون میپردازیم.
جعبه ی لایتنر تعاملی زبانشناس یکی از ویژگی های منحصر به فرد این نرم افزار هست که کاربرد اون با جعبه لایتنر های معمولی خیلی فرق داره. اگر نوشته های زبانشناس رو دنبال کرده باشی حتما میدونی که ما با حفظ کردن طوطی وار لغات خیلی مخالف هستیم. بنابراین برای خیلی ها این سوال پیش اومده که پس چرا خودمون، برخلاف حرفی که زدیم، از جعبه ی لایتنر تو این نرم افزار استفاده کردیم؟
کاربرد جعبه ی لایتنر تعاملی زبانشناس
جواب سوال بالا اینه که کاربرد جعبه لایتنر زبانشناس برای این نیست که لغات رو حفظ کنی. بلکه برای این هست که تمرکزت روی لغات سخت تر، بیشتر بشه. و بدینصورت میتونی این لغات رو خیلی سریعتر یاد بگیری.
این موضوع چطور ممکنه؟
خیلی ساده است. همونطور که از اسم این ویژگی مشخصه، این جعبه لایتنر در تعامل با مطالبی هست که شما میخونین. همونطور که در درس دوم بهت گفتیم، وقتی داری یه درس رو میخونی یسری لغات رو بلدی، یسری رو هم بلد نیستی. همه ی لغاتی که بلدی از حالت هایلایت در میان و سفید میشن، و همه ی لغاتی رو هم که بلد نیستی، طبیعتا هایلایت میکنی و هایلایت زرد میشن. نکته اش اینه که این لغات با دکمه ای که قرار داده شده، میتونه به جعبه ی لایتنر بره. و از اینجا تعامل جعبه ی لایتنر با مطالب درسی شروع میشه.
در واقع ما با یک فرمول خاص که از حوصله ی بحث خارجه، با توجه به تعداد دفعاتی که لغت در متن توسط شما دیده شده، و خانه ای که لغت در حال حاضر در جعبه لایتنر در اون قرار داره، تعیین میکنیم که چقدر اون لغت رو یاد گرفتی؛ و پس از تعیین این موضوع، نحوه ی نمایش اون لغت رو در متن تغییر میدیم. یعنی هرچقدر که لغت رو بیشتر بلد باشی، میزان هایلایتش کمتر میشه و رفته رفته هایلایتش برداشته میشه. با این کار تمرکز شما همیشه بیشتر روی لغاتی قرار میگیره که سختر تر هستن و هنوز یادشون نگرفتی.
همونطور که در تصویر بالا دیده میشه، لغت Identity و Accountant هایلایتشون از لغت Cool خیلی قویتره. این یعنی کاربر لغت Cool رو کم کم داره یاد میگیره، بنابراین میتونه تمرکز کمتری روی این لغت داشته باشه و بیشتر روی اون دو لغت دیگر، که هنوز خوب یادشون نگرفته، تمرکز کنه. بنابراین یادگیری شما علاوه بر اینکه کاملا معقولانه و علمی پیش میره، بسیار متمرکز و هدفمند هم میشه.
از طرفی شما وقتی وارد جعبه لایتنر نرم افزار زبانشناس میشید، طبق شکل زیر متن جمله ای که کلمه در اون قرار داره رو هم میبینید و تلفظش رو میشنوید. بنابراین در این جعبه لایتنر هم شما کلمات رو در جمله و متن یاد میگیرید که در یادگیری بهتر اون کمک میکنه. در این قسمت اگر معنی کلمه رو بلد بودید گزینهی میدانم رو بزنید. در غیر اینصورت روی نمیدانم کلیک کنید.
امیدوارم که از این ویژگی نرم افزار زبانشناس نهایت استفاده رو برای بالا بردن دایره ی لغاتت ببری. توجه کن که نباید هیچوقت جعبه ی لایتنر رو در اولویت قرار بدی. همیشه خوندن مطالب درسی در اولویت قرار داده. از جعبه ی لایتنر فقط برای یک عامل کمکی برای بالابردن تمرکزت روی لغاتی که نمیدونی استفاده بکن.
تا درس بعدی فعلا خدانگهدار