سلام دوست عزیز
همونطور که قول دادم طی این پیغام و پیغامهای بعد با چند نکته در خدمت شما هستم تا بتونی بهترین نتیجه رو با استفاده از این نرم افزار بدست بیاری.
بی مقدمه به نکته اول میپردازم که در رابطه با انتخاب محتوای مناسب هست.
نرم افزار زبانشناس شامل مطالب و درسهای زیادی هست که شاید در نظر اول شما رو گیج بکنه، اما کمی که عادت بکنی استفاده از این نرمافزار به یک عادت روزانه برات تبدیل میشه.
انتخاب محتوای درسی مناسب، بخشی کلیدی از فرایند یادگیری زبان انگلیسی هست. اگر این بخش به درستی انجام بشه، فرایند یادگیری عملکرد بالایی داره. اما محتوای مناسب چی هست؟
۱-مطالب غیر درسی و جذاب
اگر به وبسایت زبانشناس سری زده باشی حتما میدونین که بنده با محتوای آموزشی تا حد زیادی مخالف هستم. برای این موضوع دلایل بسیار زیادی وجود داره که خلاصه ای از اون رو میتونی در نوشتهی بهترین کتاب آموزش زبان انگلیسی بخونی. بنابراین پیشنهاد بنده این هست که با مطالب علمی، داستان، رمان و مطالبی آموزنده از این قبیل، زبان انگلیسی رو یاد بگیری که اصطلاحا به این نوع مطالب انگلیسی واقعی میگیم. برای همین در نرم افزار زبانشناس از داستان ها و اینجور مطالب خیلی استفاده کردیم. البته یادگیری توسط اینجور مطالب یک سری قواعد خاص داره که تو پیغامهای بعدی بهش اشاره میکنم. در این نوشته فقط میخوام به بحث انتخاب بپردازم.
۲-مطالب ساده و روان متناسب با سطح فعلی خود
فرض کن که میخوای از طریق یه فیلم زبان انگلیسی رو یاد بگیری. اگر هیچی از فیلم رو متوجه نشی، آیا اگر ۱۰۰ بار هم به فیلم نگاه کنی چیزی یاد میگیری؟ حتما که نه. از طرف دیگه اگر ۱۰۰% فیلم رو بلد باشی (تلفظ، لغت و …) آیا هر چند بار که دوباره فیلم رو ببینی چیزی به شما اضافه میشه؟ بازم نه. بنابراین اگر مطلبی انتخاب میکنی بایستی یک مقداریشو بلد باشی و یک مقداریش جدید باشه. به طور تجربی ثابت شده که نسبت این مقدار چیزی نزدیک به ۹۰ درصد به ۱۰ درصد هست. یعنی ۹۰ درصد مطلب رو بایستی بلد باشی و تنها ده درصدش برات جدید باشه.
رعایت کردن این نسبت شاید در واقعیت کمی سخت باشه اما در نرم افزار زبانشناس خیلی ساده است. به شکل زیر نگاه کن:
نحوهی تشخیص درس مناسب با سطح شما در نرم افزار زبانشناس
در نرم افزار زبانشناس کنار عنوان هر موضوع یا درس نموداری وجود داره که با رنگ سبز پر میشه. میزان پر بودن رنگ سبز این نمودار نشون میده که چقدر از لغتهای اون درس رو بلدی. بنابراین طبق قانون نود درصد به ده درصد، در شکل فوق، درسهای نشان داده شده در عکس تقریبا برای زبان آموز مناسبه. ما دقیقا درصد لغاتی که بلد هستید رو مینویسیم که طبق قانون فوق درس مناسبتون رو پیدا کنید. علاوه براین، عددهای زرد و آبی در بالای نمودار نشاندهندهی تعداد لغاتی هستن که بلد نیستید. بنابراین شما دقیقا میدونید که با خوندن این درس چقدر لغت جدید یاد میگیرید.
سوالی که برای شما پیش میاد این هست که ما چطوری درصد لغات جدید رو حساب می کنیم؟ این کار بدین صورت انجام میشه که وقتی تازه شروع کردی به خوندن از روی زبانشناس، همه ی لغت هایی که میبینی آبی هستن. هر درسی رو که میخونی میتونی لغاتی که بلدیو انتخاب کنی و از آبی به سفید تغییر بدی. یعنی به نرم افزار میگی اینها رو بلدی. از طرف دیگه هر لغتیو که بلد نیستی میتونی انتخاب کنی و زردشون کنی. معنی شو هم میتونی تو قسمتی که برای اینکار قرار دادیم بنویسی. بنابراین نرم افزار میفهمه که این لغتها رو بلد نیستی و همه جا زرد نشونشون میده. و اگر بخوای همون معنی که براش نوشتی رو هم به شما نشون میده. بنابراین بعد از یه مدت که تعدادی درس بخونی، نرم افزار کاملا متوجه میشه که چه لغت هایی بلدی و چه چیزهایی بلد نیستی. و از روی این موضوع به شما اعلام میکنه که هر درس چه مقدار مطلب جدید داره.
ما پا رو از این فراتر نهادیم و در صفحه اصلی هر دوره که وارد میشید توضیحاتی در رابطه با دوره دادیم و دقیقا خودمون محاسبه کردیم که آیا این دوره براتون مناسبه، یا ساده است یا سخته. این رو میتونید در شکل زیر ببینید.
نحوهی تشخیص درس مناسب با سطح شما در نرم افزار زبانشناس
بنابراین هر وقت دورهی جدیدی رو شروع میکنید به به قسمت تناسب سطح یه نگاه بندازین و اگه دور و بر مناسب بود، اون رو بخونین.
توجه: همونطور که بالاتر توضیح دادم این اعداد و ارقام وقتی دقیق هست که شما چند درس خونده باشید و لغاتی که بلدید رو علامت بزنید. اگر تازه شروع کردید نرم افزار هیچ تشخیصی درستی از سطح شما نداره و این اعداد قابل استناد نیستن.
با توجه به مطالب فوق هدف شما بایستی این باشه که درسهایی رو بخونی که نهایتا ده درصد مطلب جدید دارن. اگر درسی بیشتر از این سخت باشه احتمال زیاد به دردتون نمیخوره و فرایند یادگیریتون رو کند میکنه.
خوب این از نکته اول
امیدوارم که برات مفید باشه.
در ادامه پرسشهای متداولی که مطرح شده رو مینویسم و جواب میدم.
======
سوال ۱- خوب ما که تازه شروع کردیم چه درسهایی رو بخونیم؟
جواب:
ما برای شما پکیج های خیلی خوبی تهیه کردیم. پیشنهادمون اینه که متناسب با برداشتی که خودتون از سطح زبان انگلیسیتون دارید با پکیج های زیر شروع کنین:
سطح ابتدایی: داستانهای کودکانه
سطح متوسط: داستانهای واقعی، و انگلیسی قدرت
سطح پیشرفته: مگا داستانها، دورهی VIP، و داستانهای کوتاه
سطح فوق پیشرفته: مکالمات تجاری
سوال ۲- روشتون عالیه اما من مسن هستم. آیا این روش برای من هم مناسب هست؟
جواب:
بله صد در صد . یادگیری سن و سال نمیشناسه و همیشه شیرینه علی الخصوص وقتی با مطالب واقعی باشه :)
سوال ۳- مشکل من مکالمه و گرامر هست. کدام دوره برای من مناسبه؟
جواب:
دورهی داستان واقعی برای شروع میتونه دوره ی مناسبی باشه. چون درسنامههایی برای مکالمه و گرامر داره. بعد از این دوره، انگلیسی قدرت رو پیشنهاد میکنم.
سوال ۴- من الان کتاب تاپ ناچ B هستم از نظر گرامر زیاد مشکل ندارم. ولی از نظر لغت ضعیفم.چه پیشنهادی میدید؟
جواب:
به شما هم پیشنهاد میکنم با دورهی داستان واقعی شروع کنید.
سوال ۵- این نرم افزار برای گوشی های اپل قابل نصب نیست؟
جواب:
متاسفانه فعلا خیر. اما برنامه هایی برای اپل هم داریم.
سوال ۶- چرا نرم افزارتون پولیه؟
جواب:
بخش عمدهای از نرم افزار مجانی هست. مثل خوندن اکثر دورههای عادی. اما توجه داشته باشید که ما بیش از پنج سال به صورت شبانه روز برای این برنامه زحمت میکشیم و تبدیل به شغل اصلی ما شده. علاوه بر این تامین هزینه های جاری سرور ها، هاست ها، پشتیبانی، منابع، به روز رسانی و … نیازمند دریافت هزینه از شماست. وگرنه همه چیز متوقف میشه. بنابراین با پرداخت این هزینه که نسبت به دیگر روش های یادگیری زبان انگلیسی به غایت ارزانتر و مقرون به صرفه تر هست علاوه بر تامین مالی موارد فوق، به پیشرفت خودتون و همنوعان خودتون کمک میکنید.
======
خوب این هم از سوالات متداول این قسمت. اگر هنوز فکر میکنی ابهامی هست از سه طریق میتونی با ما در ارتباط باشی.
۱- ارسال ایمیل به آدرس support@zabanshenas.com
۲- ورود به تالار زبانشناس و مطرح کردن سوال خود
۳- صفحه اول نرم افزار زبانشناس قسمت ارتباط با ما (آیکونهای پایین آیکون خانم با هدست).
من همه ی ایمیلها و نظرات شما رو میخونم و اگر نیاز باشه حتما جواب میدم.
منتظر درس های خفن بعدی باش!
فعلا خدانگهدار